Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezt kend a kenyérre! 9 krém
  2017-06-08 13:54:47, csütörtök
 
   
  Ha táplálkozásunk során minden olyan tápanyagot megkap szervezetünk, amire szüksége van, nem lesznek hiánybetegségeink, immunrendszerünk jól működik.

Amennyiben valamilyen betegséget elkapunk, akkor is állapotunk jelentősen javítható úgy, ha a szükséges gyógynövényeket ételek formájában visszük be a szervezetünkbe. Erre nagyon jók a szendvicskrémek, melyek kenyérre kenve a napi étkezésünkbe beilleszthetők, és a krémek fűzserezésére friss gyógynövények, fűszerek kiválóan alkalmasak.

Az alaprecepteknek a fűszerezése egyéni ízlés szerint is megoldható, vagy különféle gyógyhatás eléréséhez igazítottan is. Pl. bakteriális fertőzéskor hagymát, emésztési problémák esetén tehetünk hozzá köménymagot.

Céklakrém
Hozzávalók: 1 kg cékla, őrölt kömény, őrölt bors, 50 dkg vaj vagy margarin.

A céklát hájastól megfőzzük, majd megtisztítjuk, és kisebb darabokra szeleteljük, turmixoljuk úgy, hogy apró darabok is maradjanak benne. Hozzátesszük a fűszereket és a margarint vagy a vajat ki melyiket választja. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Karfiolkrém
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 50 dkg vaj vagy margarin, só, őrölt bors és köménymag, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld.

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kihűlés után villával széttörjük, hozzáadjuk a fűszereket, a darabolt petrezselyemzöldet, és a vajat vagy a margarint. Hűtőbe téve az ízeket összeérleljük.

Brokkoli-krém
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, őrölt kömény, őrölt bors, vaj, vagy margarin.

A brokkolit sós vízben megfőzzük, a főzőlevet leöntjük, amit valamilyen más étel elkészítésénél felhasználhatunk. Ha a brokkoli kihűlt, villával összetörjük és hozzáadjuk a fűszereket és a vajat vagy a margarint.

Hagymakrém
Hozzávalók: 80 dkg vöröshagyma, őrölt kömény és bors, 50 dkg margarin, kevés olaj.

A megtisztított hagymát apró kockákra szeleteljük, az olajon megdinszteljük, akkor jó, ha már barnás színű. Még egy kicsit villával megtördeljük, kihűlés után hozzáadjuk a fűszereket és a margarint.

Búzakolbász-krém
Hozzávalók: fél kg búza, 30 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint fokhagyma, vöröshagyma, só, gyömbér, köménymag, pirospaprika, bors.

Az előre beáztatott búzát megfőzzük, a fűszerekkel, vajjal vagy a margarinnal összedolgozzuk, és a hűtőben egy napig állni hagyjuk, majd aztán fogyasztható.

Sütőtökkrém
Hozzávalók: 50 dkg margarin, 1 közepes kanadai sütőtök, csipet só, 1 csokor kapor, kevés őrölt bors és őrölt köménymag.

A sütőtököt megtisztítás után apró kockákra szeleteljük, és kevés vízben megfőzzük. A levét leszűrjük, villával összetördeljük. Kihűlés után összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott kaporral és a margarinnal. Ha nincs friss kapor, jó a szárított is, de abból többet használjunk.

Sárgarépakrém
Hozzávalók: 50-50 dkg sárgarépa, margarin, ízlés szerint őrölt kömény, rozmaring, bors, só. A sárgarépát tisztítás után felkarikázzuk és megpároljuk, majd villával összetörjük. Kihűlés után hozzáadjuk a fűszereket és a margarint.

Avokádókrém
Hozzávalók: 2 db avokádó, só, bors, őrölt kömény.

Az avokádót megtisztítjuk, a magját kiszedjük, a többi részét villával összetörjük. A fűszerek hozzáadása után pár órára a hűtőbe tesszük. Aki nem szereti túl intenzív ízét, tegyen bele margarint.

Sárgaborsókrém
Hozzávalók: 25 dkg sárga vagy zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, őrölt bors, köménymag, só, 50 dkg vaj vagy margarin.

A borsót megfőzzük a vöröshagymával és a babérlevéllel együtt. Miután megpuhult, kivesszük belőle a babérlevelet és a hagymát, villával összetörjük. Hozzáadjuk a fűszereket, vagy esetleg valamilyen más ízesítőt is tehetünk bele. Ha kihűlt, elkeverjük a margarinnal és a hűtőbe tesszük, hogy az ízük jól összeérjenek.
zoldfuszer.Sulyok Józsefné,
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Címkék: felhasználhatunk, immunrendszerünk, petrezselyemzöld, alaprecepteknek, szendvicskrémek, gyógynövényeket, szervezetünkbe, megdinszteljük, összedolgozzuk, elkészítésénél, beilleszthetők, összetördeljük, sárgaborsókrém, vöröshagymával, táplálkozásunk, felkarikázzuk, sárgarépakrém, babérlevéllel, megtisztított, gyógynövények, megtisztítjuk, összeérleljük, fűzserezésére, összekeverjük, étkezésünkbe, pirospaprika, megtisztítás, babérlevelet, összeérjenek, szervezetünk, hozzátesszük, fogyasztható, megtördeljük, köménymagot, vöröshagyma, fűszerekkel, szükséges gyógynövényeket, napi étkezésünkbe, krémek fűzserezésére, fűszerezése egyéni, céklát hájastól, margarint vagy, ízek összeérjenek, vajat vagy, ízeket összeérleljük, főzőlevet leöntjük, brokkoli kihűlt, megtisztított hagymát, olajon megdinszteljük, kicsit villával, előre beáztatott, margarinnal összedolgozzuk, Sulyok Józsefné,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Két tekintet van  Viharban csak az a fa marad ál...  Nehezen engedem  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Szép estét kedves látogatóimna...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki szeret, annak senki sem id...  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam Krisztinától  Két tekintet van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Szép estét kedves látogatóimna...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  A Gömb  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Minden gyerek jó.  Gábor Dénes gondolata  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Muratáj  A végzet az  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  próbáljuk ki az őszinteséget  Gondolatok az életről és szere...  Emberként automatikusan értéke...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A Gömb  Szent György nap  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Muratáj  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szükséges gyógynövényeket, napi étkezésünkbe, krémek fűzserezésére, fűszerezése egyéni, céklát hájastól, margarint vagy, ízek összeérjenek, vajat vagy, ízeket összeérleljük, főzőlevet leöntjük, brokkoli kihűlt, megtisztított hagymát, olajon megdinszteljük, kicsit villával, előre beáztatott, margarinnal összedolgozzuk, napig állni, sütőtököt megtisztítás, levét leszűrjük, apróra vágott, sárgarépát tisztítás, avokádót megtisztítjuk, magját kiszedjük, többi részét, fűszerek hozzáadása, hűtőbe tesszük, borsót megfőzzük, babérlevéllel együtt, felhasználhatunk, immunrendszerünk, petrezselyemzöld, alaprecepteknek, szendvicskrémek, gyógynövényeket, szervezetünkbe, megdinszteljük, összedolgozzuk, elkészítésénél, beilleszthetők, összetördeljük, sárgaborsókrém, vöröshagymával, táplálkozásunk, felkarikázzuk, sárgarépakrém, babérlevéllel, megtisztított, gyógynövények, megtisztítjuk, összeérleljük, fűzserezésére, összekeverjük, étkezésünkbe, pirospaprika, megtisztítás, babérlevelet, összeérjenek, szervezetünk, hozzátesszük, fogyasztható, megtördeljük, köménymagot, vöröshagyma, fűszerekkel, szeleteljük, avokádókrém, összetörjük, fűszerezése, margarinnal, turmixoljuk, sütőtökkrém, használjunk, megpároljuk, bakteriális, igazítottan, karfiolkrém, fertőzéskor, búzakolbász, babérlevél, hozzávalók, fűszereket, hozzáadjuk, maradjanak, hozzáadása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2329
  • e Hét: 10974
  • e Hónap: 17346
  • e Év: 68137
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.